arrow_drop_up arrow_drop_down
4 juni 2020 

De kracht van samenwerken

Samenwerken is een vaardigheid die de kans op succes in je carrière kan vergroten. De combinatie van kennis en ervaring zorgt voor het ontstaan van vaardigheden. Omdat vaardigheden tijd kosten om te leren, zijn ze waardevol. En als er een vaardigheid is die je bijna in iedere baan nodig hebt, is dat wel samenwerken. Maar misschien moet je nu meteen denken aan die ene keer op school of in een projectgroep dat het samenwerken voor geen meter liep. Hoe komt dat nu? In deze blog leggen we stap voor stap uit wat je nodig hebt voor een goede samenwerking.

Hoe kun je door samenwerken de kans op succes vergoten? Patrick Lencioni bedacht hier een model voor, de piramide van Lencioni. Hij onderscheidt hier in vijf succesfactoren voor ‘high performance teams’. Want bij samenwerken geldt het principe van de ketting. Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel.

Vertrouwen.

Een goede samenwerking begint bij vertrouwen. En dat betekent hier je kwetsbaar op kunnen stellen. Ben je bereid om echt open te zijn? dit is de basis om te werken aan vertrouwen binnen een team. En dat vraagt dus meteen al veel van jou als individu. Want je open stellen betekent dus ook open staan voor de mening van een ander en eventueel ook kritiek ontvangen. Goed om regelmatig bij stil te staan of je hiertoe bereid bent.

Ga conflicten niet uit de weg.

Er ontstaat een mooi evenwicht in een team op het moment dat iedereen zijn mening kan en durft te geven, en je tegelijkertijd kunt luisteren naar de argumenten van de ander. Dat is dus iets heel anders dan ruzie maken. Als de basis van vertrouwen is gelegd kun je het gesprek echt met elkaar aangaan. Het voorkomt geroddel en opgekropte frustraties doordat iedereen in de groep zich uitspreekt. Dit geeft een enorme boost aan het wij-gevoel binnen het team.

Betrokkenheid.

Waarschijnlijk heb je meteen een beeld bij iemand die tijdens een samenwerkingsproject lekker meelifte op de inbreng en inzet van anderen. Of misschien herken je jezelf daar wel in. Killing voor een goede samenwerking. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat je aannames doet binnen een samenwerking. Zorg er voor dat alles zou duidelijk mogelijk wordt afgesproken, dit verhoogd de betrokkenheid met enorme stappen!

Neem je verantwoordelijkheid.

Bedenk je maar eens dat je binnen een project bezig bent en die ene collega of studiegenoot zit de hele tijd op zijn telefoon of je moet iedere keer vragen of diegene zijn laptop wil dichtklappen tijdens de meeting. Dan stokt het proces al snel. Belangrijk dus om allemaal je verantwoordelijkheid voor het proces te nemen. Help door elkaar constructief aan te spreken op ieders bijdrage. Zo zorg je er voor dat mensen niet afhaken.

Gezamenlijk resultaat.

Dat klinkt een beetje als een open deur. Als je samen ergens aan werkt lijkt het logisch om bezig te zijn met het gezamenlijke resultaat. Maar bedenk maar eens dat het heel makkelijk je eigen belangen voor laat gaan ten opzichte van het gezamenlijke doel. Dus pas daarvoor  op. Iedereen is ondergeschikt aan dat doel. Lukt dit niet, dan haken mensen heel snel af en wat het ieder voor zich, wat niets te maken heeft met samenwerken. 

Samenwerken, de kans op succes vergoten begint dus bij jezelf. Je herkent vast bij jezelf waar jouw grootste uitdaging zit. Welke van deze vijf dingen kun je goed, en wat is jouw aandachtspunt? Als je weet wat je aandachtspunt is, dan kun je daar de komende tijd mee aan de slag.