arrow_drop_up arrow_drop_down
4 juni 2020 

Het leukste dat je kunt worden is jezelf

‘Het leukste wat je kunt worden is jezelf’ zei uitzendbureau Manpower ooit. Jammer dat die slogan niet meer gebruikt wordt, want het is een waarheid als een koe. In relaties, werk, persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten is ‘jezelf zijn’ heel prettig. Maar wat is dat eigenlijk? En kun je daar beter in worden? En wat levert het op? In dit blog lees je er alles over.

Het leukste dat je kunt worden is jezelf

Het leukste dat je kunt worden is jezelfHet leukste dat je kunt worden is jezelf, maar wat betekent dat dan? Laten we maar bij het belangrijkste beginnen: je bent altijd jezelf. Er is maar één versie van jou, en dat ben jij.‘ Jezelf zijn’ gaat over trouw zijn aan wat voor jou belangrijk is en wat het beste bij je past. Je hebt grofweg twee manieren van doen; natuurlijk gedrag en onnatuurlijk gedrag. Het ene komt zonder nadenken, het laat zien hoe je ben. Het andere is aangepast aan de omgeving. Niet per se slecht, maar wel goed om je van bewust te zijn.

Waarom we ons gedrag aanpassen

Een van de sterkste drijfveren voor mensen is angst voor afwijzing. We willen erbij horen, en we willen graag dat anderen ons positief beoordelen. Om dat voor elkaar te krijgen gebruiken we onbewust een truc. We vullen zelf in wat een ander graag zou willen zien, en we bedenken daarbij dat je daarmee de kans op afwijzing of een negatieve reactie verkleint. 

Hoe onzekerder je bent, hoe meer je een beroep zult doen op dit mechanisme. Het is een manier om (gevoelsmatig) te overleven en overeind te blijven, en daarmee afwijzing te voorkomen. 

Het effect van aangepast gedrag

Niets mis met een beetje aanpassing! De evolutie leert ons dat we door aanpassing overleven, en dat geldt ook voor mensen. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

Het leukste dat je kunt worden is jezelf

Rekening houden met je omgeving, en aanvoelen wat gepast, effectief of wenselijk is, kan heel veel opleveren. De empathie die je daarvoor nodig hebt is een belangrijke eigenschap om te ontwikkelen. Deze functionele aanpassing is dus heel gezond. Maar aanpassen vanuit onzekerheid is iets heel anders. Dit gedrag ontstaat niet vanuit empathie en rationele afweging, maar vanuit angst. En dat levert zelden het gewenste resultaat op. Het kost veel energie, je bemoeilijkt echte verbinding en door alle inspanning die je moet leveren versterkt dit gedrag de onzekerheid nog meer. En voor anderen is het moeilijk om in te schatten wat men aan je heeft. Mensen hebben goede ‘sensoren’ voor wat echt en authentiek is, maar ook voor wat dat niet is. Onecht gedrag wordt vaak snel afgestraft, wat niet goed is voor je zelfvertrouwen…

 

Het effect op je carrière 

Je anders voordoen dan je bent is een flink risico. Wanneer je ander gedrag laat zien dan bij je past, wordt op basis daarvan ingeschat wat bij je past. Dat kan gaan om samenwerkingen, het soort werk, maar ook een promotie of het team waar je ingedeeld wordt. Op langere termijn heb je alleen maar last van en het verkleint de kans op duurzaam succes. Teveel aangepast gedrag kost heel veel energie, een natuurlijke flow is prettiger voor jezelf én je omgeving en levert je veel meer op.

Ja maar hoe dan?

Het toverwoord is inzicht. Inzicht in jouw gedrag en je drijfveren. Neem de tijd om stil te staan bij je eigen onzekerheden en wees niet te lief voor jezelf. Probeer duidelijk – en zonder het mooier te maken – voor jezelf helder te krijgen aan welke verwachtingen je wilt voldoen, en waar die behoefte vandaan komt. Het herkennen hiervan is de moeilijkste en de belangrijkste stap. Als je dit weet, is de volgende stap het loslaten van deze denkbeelden. Dit kan veel tijd kosten en moeilijk zijn. Maar het is de moeite waard! Want als je leert zien dat ‘wie je bent’ iets anders is dan ‘wat je denkt’ ga je enorme vrijheid ervaren. En zo ontstaat ruimte voor persoonlijke groei. Want het leukste dat je kunt worden is jezelf.