arrow_drop_up arrow_drop_down
Studiekeuze en mindset

Je mindset en studiekeuze.


Met welke bril kijk je naar studiekeuze?

Mindset is misschien een beetje een modewoord en het kan best wel zijn dat je er de kriebels van krijgt. 

Maar mindset is niets anders dan de bril die je op hebt, de manier hoe je naar bepaalde dingen kijkt. Wat betreft je studiekeuze is het daarom ook belangrijk om stil te staan bij hoe je naar de wereld om je heen kijkt. Want bij het kiezen van de studie die bij jou past kun je veel dingen leren.


Begin op tijd met je studiekeuze

Door de tijd te nemen voor je keuze, hoef je in eerste instantie niet heel hard te focussen op je einddoel. Als je kleine stapjes neemt, komt dat einddoel vanzelf dichterbij. Zie het maar als een berg beklimmen. Als je de hele tijd naar de top kijkt, je einddoel, struikel je steeds en lijkt het wel een eeuwigheid te duren voor je bij de top bent. Door niet te focussen op je einddoel, maar je studiekeuze te zien als een proces, kun je onderweg heel veel mooie dingen tegenkomen die je over jezelf leert.


De puzzel van je studiekeuze

Dus trek het hele proces maar eens uit elkaar en ga er eens rustig voor zitten. Met welke dingen moet je rekening houden? Wat weet je allemaal al over jezelf, of welke dingen wil graag te weten komen? Welke dingen zijn voor jou belangrijk in een studie? Door steeds weer een stukje van de puzzel op te lossen, ontstaat er vanzelf een beeld welke kant je op wilt.


Kom in beweging voor de juiste studiekeuze

Dat is het moment dat je kunt gaan kijken welke studies daar bij passen. En als je de tijd neemt, kun je hierover in gesprek zijn met mensen in je omgeving, kun je vaststellen welke voorwaarden jij stelt aan de studie die bij jou past. Dus kom in beweging en begin aan het proces met een open vizier. En dat hoeft natuurlijk niet perse een roze bril te zijn, maar wees je er van bewust welke bril je op hebt, daar wordt je keuze een stuk beter van!