arrow_drop_up arrow_drop_down


Je studiekeuze is bepalend voor de rest van je leven.

Dat wil je toch gewoon zeker weten?

Je studiekeuze is bepalend voor de rest van je leven.

Dat wil je toch gewoon zeker weten?

Met een beetje hulp kun jij de juiste studiekeuze maken.

En dat 'beetje hulp' kan heel belangrijk zijn. Wij hebben zelf ervaren hoe moeilijk en frustrerend studiekeuze kan zijn. En hoeveel moeite het kan kosten om later bij te moeten sturen als je toch iets anders wilt.


En daarom hebben wij onze kennis, inzichten én persoonlijke ervaringen gebundeld in dit programma voor studiekeuze. We hebben samen meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren, studenten en medewerkers met vragen over studiekeuze, loopbaan en carrière.

En daar kun jij vandaag al je voordeel mee doen.  

€ 69,95
Tijdelijk € 14,50!

Online hulp bij studiekeuze

Wanneer je dit jaar of volgend jaar eindexamen Havo of VWO doet.

Want nu is het moment om je voor te bereiden op het kiezen van de studie die bij je past.

  • Zeker over jouw studiekeuze
  • Meer dan 80 video's en 40 opdrachten
  • Starten wanneer jij wilt
  • Eigen tempo, eigen tijd
  • Niet goed? Geld terug!
"Ik ben zo blij dat ik dit programma voor studiekeuze heb gedaan. Het heeft me niet alleen rust gegeven over de studie die ik heb gekozen, maar ik heb ook veel geleerd over mezelf. Door de opdrachten word je uitgedaagd om bij mensen om je heen (die je goed kennen) feedback te halen en daarmee aan de slag te gaan. Dat vond ik best spannend maar het leverde heel veel op. En sowieso krijg je veel te horen wat je goed aan het denken zet over jezelf." 
Yara, 19

Je leert jezelf beter kennen

Twijfel wordt vaak afgedaan als iets negatiefs. Alsof direct iets zeker weten altijd beter is. Maar de waarheid is: een beetje twijfel of onzekerheid is gezond. Grote keuzes maak je weloverwogen, en dat betekent dat je jezelf als uitgangspunt neemt. Wat typeert mij? Wat past bij mijn karakter? Want voordat je focust op je einddoel, de juiste studiekeuze, is het goed om eerst te weten wat jouw vertrekpunt is.

Je herkent wat voor jou belangrijk is

Wanneer je weet hoe je zelf in elkaar zit, wordt het een stuk makkelijker om te benoemen en te herkennen welke behoeften jij hebt. Wat voor jou in je leven belangrijk is. Dit inzicht is van belang bij het maken van een studiekeuze. Want weet je dat je zo'n 70.000 uur werkt in je leven? Dan kun je maar beter iets doen dat past bij wat jij prettig en belangrijk vindt. Anders wordt het een lange zit... ;) 

Je toetst je aannames

Aannames. We zijn er ontzettend goed in om onszelf wijs te maken hoe iets zit. Vaak zonder het zeker te weten. Dat is in veel situaties handig; als je álles vooraf wilt toetsen dan kom je niet vooruit. Maar bij belangrijke keuzes wil je die aannames toetsen. En dat gaat natuurlijk over studiekeuze, maar ook over jezelf. Daarom besteden we veel aandacht aan het halen van feedback en het toetsen van aannames.

Je oriënteert en verdiept

En hier begint het echt. Als je weet welke richting je op zou kunnen, ga je om je heen kijken. Informatie verzamelen, nog een keer aannames toetsen, en je steeds meer verdiepen. Zo wordt stap voor stap duidelijk welke mogelijkheden het beste bij jou passen als het gaat om studiekeuze. Dat hoeft niet één studie te zijn; in dit stadium beperk je nog niet, maar ontdek je jouw mogelijkheden. 

Je kiest zonder twijfel

En als laatste maak de juiste keuze. Dat is geen groot of moeilijk ding meer, maar een logisch gevolg van de eerdere stappen die je al hebt gezet tijdens het programma. We reiken praktische tools aan waarmee je verschillende facetten van jouw voorkeuren op waarde leert schatten. Op die manier ben jij zelf in staat om zelfverzekerd de juiste studiekeuze te maken. 

Klaar om je studiekeuze te gaan maken?